Oskrba konj

V primeru, da se boste odločili in pripeljali konja, lahko pričakujete boks velik 3,5 x 3,5 m v svetlem in zračnem hlevu. V sklopu hleva so še sedlarnica, garderoba in sanitarije ter prostor za pranje konj in solarij. Treningi potekajo bodisi v jahalnici velikosti 20 x 40 m ali na trening travniku velikosti cca. 60 x 80 m. Vsak konj lahko uporablja svoj travnat izpust velikosti cca. 500 m^2. V okolici je veliko lepih terenov, ki nudijo krajše ali daljše sprehode z vašim konjem.

Čas preživet na pašniku konjem izboljšuje njihovo fizično in psihično kondicijo, medsebojni stiki pa pomagajo k socializaciji.

V Jahalnem centru Podvin posvečamo posebno pozornost izpustom oziroma pašnikom. Z dobrim vzdrževanjem travnatih površin smo dosegli, da se konji vedno lahko pasejo. Konj, ki so kovani, ne moremo spuščati v skupino, saj je tveganje za poškodbe preveliko. Vsaka poškodba pomeni veterinarske stroške, da o dolžini zdravljenja ali stalni zmanjšani sposobnosti konja za delo sploh ne govorimo. Tekmovalec lahko zaradi tega izgubi celo sezono. Zaradi tega ima pri nas vsak konj svoj izpust, s tem da so konji drug od drugega ograjeni, a še vedno v kontaktu. Zelo pazimo na primeren čas izpuščanja, ko ni vročine in mrčesa, da ne izgubljajo energije po nepotrebnem. Vsi konji, še bolj pa tekmovalni, ki živijo pod večjim fizičnim in psihičnim pritiskom (treningi, tekmovanja, prevozi idr.) potrebujejo sprostitev v naravi.