O nas

JAHALNI CENTER PODVIN


Jahalni center Podvin je nastal leta 1986 z namenom, da bi nudil strokovno delo z jahači in konji.

Pokrita in zaprta osvetljena jahalnica, travnat trening prostor, izpusti za konje ter hlev s sedlarnico, garderobo in sanitarijami omogočajo kvaliteto. Učenje jahanja poteka pod strokovnim vodstvom Grege Mihelčiča, učitelja z mednarodno licenco.

Spoštovani ljubitelji konj in konjeniškega športa! Morda se boste vprašali zakaj ravno jahalni center Podvin? Naš glavni argument je, da smo majhni in si vzamemo čas, da se dobro posvetimo vsakemu konju in jahaču. Z natančnim in kvalitetnim delom ustvarjamo dobro delovno vzdušje. Vrhunski pogoji za treninge in strokovno delo omogočajo tudi dobre rezultate, ki so v veselje nam in vam.

Učitelj jahanja v Jahalnem centru Podvin je Grega Mihelčič. Za učenje ima veljavno licenco pri Konjeniški zvezi Slovenije.

Grega Mihelčič – učitelj jahanja

Grega Mihelčič je začel jahati na hipodromu Stožice v Ljubljani pod vodstvom Marice Hočevar in Mojce Koren. V Lipici je jahal štiri leta (od 1977 dalje) pod vodstvom Klavdija Mavra in Dušana Mavca. Uspešno je tekmoval in bil visoko uvrščen na republiških in državnih prvenstvih. Pot je nadaljeval v Waterstock Training Center v Veliki Britaniji pri Larsu Sederholm, svetovno znanem treterju militarije in preskakovanja ovir. V centru Larsa so se zbirala znana imena svetovnega jahanja in pod vodstvom mnogih je treniral in si širil znanje. Vsako leto se je za krajše ali daljše obdobje izpopolnjeval v Angliji. Od leta 1999 pa sodeluje z Nemškimi rejci hannoverancev in holštajncev. Konje je pripravljal za razstave, teste, avkcije in tekmoval z njimi. Je aktiven tekmovalec z licenco M v dresuri in S v preskakovanju. Največje uspehe je dosegel s hanoveransko kobilo Salvano.

Izpit za učitelja jahanja je opravil pri KZS, v Italiji pa si je pridobil naziv mednarodni učitelj jahanja.

Bojana Vrščaj Mihelčič – profesorica športne vzgoje

Po dolgoletni 15 letni gimnastični karieri (večkratna državna prvakinja, Slovenska reprezentantka, uvrščena na 5. mesto na svetovnem pokalu na parterju) se je zaljubila v moža in v konje. Sedaj skupaj z možem vodita jahalni center, njen prispevek pa je predvsem strokovna podpora na področju športa in izobraževanja. Poleg tega, da je po strokovnem nazivu trenerka plesa in gimnastike ter uči športno vzgojo na Gimnaziji Šentvid, ima resne cilje v prihodnosti postati tudi trenerka jahanja.